“Blaas maar raak”

Tijdens de oriëntatiecursus worden de kinderen op een eenvoudige, maar leuke manier, door de wereld van het orkest heengeleid.

In 8 lessen van elk een half uur worden met behulp van liedjes, verschillende instrumenten van het orkest behandeld. Elke week komt er een ander instrument aan bod. De kinderen mogen zelf op instrumenten spelen en dat is natuurlijk erg leuk. Zo maken de kinderen op een leuke wijze kennis met de verschillende muziekinstrumenten.

De kinderen zijn tijdens de cursus, zowel samen als alleen actief met het maken muziek. Ook het notenschrift wordt tijdens de cursus zeker niet overgeslagen. Er wordt een beginnetje gemaakt met de basis van het noten lezen, zodat je zelf een klein muziekstukje kunt lezen.

De oriëntatiecursus wordt gegeven door een professionele muziekleraar. Aan het einde van de oriëntatiecursus volgt een door de kinderen gegeven presentatie over alles wat geleerd is.

Als uw kind iets met muziek wil gaan doen, maar weet nog niet wat voor instrument. Dan is deze cursus precies wat voor uw kind!!